cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Ανακοίνωση για Νεοεισερχόμενους Φοιτητές 2012-2013

cs-ucy-logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Λευκωσία, 3 Ιουλίου 2012

Αγαπητοί πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες Πληροφορικής:

Το Τμήμα Πληροφορικής θα ήθελε να σας συγχαρεί για την επιτυχία σας και να σας ευχηθεί η παραμονή σας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου να είναι μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδος της ζωής σας.

Για να κάνουμε πιο εύκολη την προσαρμογή σας στο πανεπιστημιακό περιβάλλον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τι θα χρειαστεί να κάνετε πριν αρχίσουν τα μαθήματα στις 3 Σεπτεμβρίου 2012.

  1. Οι εγγραφές σας στα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, μέσω του συστήματος BannerWeb. Για να μπορέσετε να εγγραφείτε στα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 θα πρέπει πρώτα να ανοίξετε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το προσωπικό της Φοιτητικής Μέριμνας θα έχει καταχωρήσει τα στοιχεία σας στο λογισμικό σύστημα του Πανεπιστημίου μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012. Εσείς θα πρέπει λοιπόν οποιαδήποτε μέρα μετά τις 31 Ιουλίου 2012 και πριν τις 31 Αυγούστου 2012 να συνδεθείτε με την ιστοσελίδα www.ucy.ac.cy/register Για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού σας λογαριασμού μέσω της πιο πάνω ιστοσελίδας θα πρέπει να καταχωρήσετε τον αριθμό ταυτότητάς σας, το τμήμα στο οποίο έχετε εξασφαλίσει θέση και το ονοματεπώνυμό σας με λατινικούς χαρακτήρες, ακριβώς όπως το δηλώσατε στο έντυπο εισδοχής σας. Ακολούθως το σύστημα θα σας δώσει κωδικό χρήστη και συνθηματικό. Γράψετέ τα σε ασφαλές μέρος και φυλάξετέ τα. Λεπτομερέστερες οδηγίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.new.ucy.ac.cy/goto/acafsw/el-GR/Bannerinfo.aspx, στο κεφάλαιο «Πληροφορίες Σύνδεσης στο BannerWeb».
  2. Έχοντας δημιουργήσει τον προσωπικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στο σύστημα εγγραφών Banner του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, θα μπορείτε πριν ακόμα εγγραφείτε να μπείτε στο σύστημα χρησιμοποιώντας τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό σας, μέσω της ιστοσελίδας http://ucysis.ucy.ac.cy:7791/PRODel-CY/twbkwbis.P_WWWLogin και να βρείτε λεπτομέρειες για τα μαθήματα από τον κατάλογο μαθημάτων, τόσο για το ερχόμενο εξάμηνο όσο και για προηγούμενα εξάμηνα. Θα μπορείτε, λόγου χάρη, να δείτε το περιεχόμενο ενός μαθήματος και τα συνιστώμενα εγχειρίδια.
  3. Στις 31 Αυγούστου 2012 θα χρησιμοποιήσετε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό σας για να εγγραφείτε στα μαθήματα μέσω διαδικτύου. Θα ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες της ιστοσελίδας http://www.new.ucy.ac.cy/goto/acafsw/el-GR/Bannerinfo.aspx, στο κεφάλαιο «Οδηγός εγγραφής φοιτητών σε μαθήματα». Τα μαθήματα στα οποία θα εγγραφείτε είναι τα ακόλουθα 5:
    • Διακριτές Δομές στην Πληροφορική και Υπολογισμό (ΕΠΛ111). 7,5 Διδακτικές Μονάδες.
    • Αρχές Προγραμματισμού Ι (ΕΠΛ131). 7,5 Διδακτικές Μονάδες.
    • Απειροστικός Λογισμός για Πληροφορική Ι (ΜΑΣ012). 5 Διδακτικές Μονάδες.
    • Αγγλικά Γενικής Μορφής Προχωρημένου Επιπέδου (ΓΛΩ100). 5 Διδακτικές Μονάδες.
    • Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΔΔΕ 101). 5 Διδακτικές Μονάδες.
    Τα μαθήματα αυτά είναι υποχρεωτικά. Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων που θα πάρετε κατά το πρώτο εξάμηνο είναι 30 π.μ. Οι κανονισμοί της Ε.Ε. προβλέπουν ότι κάθε πιστωτική μονάδα αντιστοιχεί σε 30 ώρες δουλειάς του φοιτητή, συμπεριλαμβανομένων και των ωρών των διαλέξεων. Τα μαθήματα αρχίζουν στις 3 Σεπτεμβρίου 2012. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών σας θα βρείτε στον Οδηγό Προπτυχιακών Σπουδών (σελ. 130) στην ιστοσελίδα http://www.ucy.ac.cy/goto/puof/el-GR/AnnualEditions.aspx και στον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής, στην ιστοσελίδα http://www.cs.ucy.ac.cy/docs/prospectus.pdf
  4. Τέλος θα πρέπει να βγάλετε φοιτητική ταυτότητα. Στις 4-6 Ιουλίου 2012 προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα σας φωτογραφίσει. Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου η Βιβλιοθήκη θα καταχωρήσει τα στοιχεία σας στο σύστημά της και θα πρέπει να πάτε την εβδομάδα της 3-7 Σεπτεμβρίου να ζητήσετε τη φοιτητική σας ταυτότητα από τη Βιβλιοθήκη. Με αυτή την ταυτότητα θα μπορείτε να δανείζεστε βιβλία από τη Βιβλιοθήκη.

Ελπίζουμε αυτές οι οδηγίες να σας φανούν χρήσιμες για την ομαλή έναρξη των σπουδών σας στο Πανεπιστήμιο. Εντός των πρώτων εβδομάδων των σπουδών σας, το Τμήμα θα διοργανώσει μια συνάντηση γνωριμίας και προσανατολισμού, στη διάρκεια της οποία θα σας δοθούν περισσότερες πληροφορίες και κατευθύνσεις από τον Συντονιστή Προπτυχιακών Σπουδών.

Σας ευχόμαστε και πάλι μια πολύ δημιουργική παραμονή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Με χαιρετισμούς,

Μάριος Δ. Δικαιάκος, Καθηγητής

Πρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής