cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

9 Μαρτίου 2013, 09:30-16:30, 4η Ημερίδα Πληροφορικής για Μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Ημερίδα Πληροφορικής για Μαθητές/Μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση της 3ης Ημερίδας Πληροφορικής για Μαθητές/Μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών (3 Μαρτίου 2012), το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, προτίθεται να διοργανώσει φέτος την 4η Ημερίδα Πληροφορικής.

Ο βασικός στόχος της Ημερίδας Πληροφορικής είναι να ενημερώσει, να διαφωτίσει, αλλά κυρίως να ενθαρρύνει τους νέους μας να ανακαλύψουν τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στην Επιστήμη της Πληροφορικής καθώς και να πληροφορηθούν για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η επιστήμη αυτή. Την προσπάθεια του Τμήματος Πληροφορικής ενισχύει και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS).  Ευελπιστούμε ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και φέτος το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα συνδράμει ενεργά στην προσπάθεια αυτή.

Όπως και πέρσι, η φετινή ημερίδα στοχεύει περισσότερο στους μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών (κρατικών και ιδιωτικών). Όμως σε περίπτωση μη επαρκούς ενδιαφέροντος θα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν και μαθητές Β’ και Γ’ τάξης, δεδομένου ότι ο συνολικός αριθμός συμμετοχών δεν θα ξεπεράσει τις 120 (λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων).

Η φετινή Ημερίδα Πληροφορικής προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου, 2013, από τις 9:30 μέχρι τις 16:30. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει:

  1. Μία διάλεξη από καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής για την Επιστήμη της Πληροφορικής.
  2. Δύο διαλέξεις επαγγελματικού προσανατολισμού, μια γενικής (από μέλη του CCS) και μία εκπαιδευτικής φύσεως (οι Επιθεωρητές Πληροφορικής του ΥΠΠ προτίθενται να δώσουν αυτή την διάλεξη).
  3. Συζήτηση σε γενικότερα θέματα/ερωτήματα για την Επιστήμη της Πληροφορικής που δύναται να απασχολούν του παρευρισκομένους μαθητές.
  4. Επίσκεψη σε ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος Πληροφορικής, αντιπροσωπευτικές επιδείξεις (demos) τεχνολογίας και αναρτημένες ανακοινώσεις (posters) από επιτεύγματα των φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής. 

Αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα και περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσα Β108, κτήριο Συμβουλίου Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης»

Χάρτη κτηρίων πανεπιστημιούπολης μπορείτε να βρείτε εδώ.

ucy-logo

ypourgeio-paideias-logoccs-logoecdl-logo