cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Βραβείο Καλύτερης Επίδειξης Λογισμικού στο 13th ΙΕΕΕ International Conference on Mobile Data Management 2012

Βραβείο Καλύτερης Επίδειξης Λογισμικού στο 13th ΙΕΕΕ International Conference on Mobile Data Management 2012

Ερευνητική Συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Πληροφορικής και του Ερευνητικού Κέντρου «Κοίος» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερης επίδειξης λογισμικού στο 13th ΙΕΕΕ International Conference on Mobile Data Management (MDM), το οποίο διεξήχθη μεταξύ 23-26 Ιουλίου, 2012 στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας. Το πρώτο βαβείο έχει απονεμηθεί για τη παρουσίαση του συστήματος γεω-τοποθέτησης σε εσωτερικούς χώρους για έξυπνες κινητές συσκευές τύπου Android, με ονομασία Airplace.

Το βραβευθέν σύστημα είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας δημιουργίας μιας γενικής πλατφόρμας γεω-τοποθέτησης πραγματικού χρόνου μέσα σε εσωτερικούς χώρους με τη χρήση αποτυπωμάτων έντασης σήματος RSS. Τα αποτελέσματα αυτής της καινοτόμας ερευνητικής προσπάθειας έχει οδηγήσει και σε συμφωνία τεχνολογικής μεταφοράς τεχνογνωσίας σε μεγάλη εταιρεία υλικού και λογισμικού της Ταϊβάν.

Το βραβείο εχει απονεμηθεί στη ομάδα η οποία συντονίστηκε από τον Υποψήφιο Διδάκτορα του τμήματος ΗΜΜΥ και μεταπτυχιακού ερευνητή στο Ερευνητικό Κέντρο «Κοίος» Χρίστου Λαουδιά και του προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής Γιώργου Κωνσταντίνου, Μάριου Κωνσταντινίδη και Σιλουανού Νικολάου. Η εν λόγω εργασία καθοδηγήθηκε από τον Δρ. Δημήτρη Ζεϊναλιπούρ του Εργαστηρίου Συστημάτων Διαχείρισης Δεδομένων (DMSL) του Τμήματος Πληροφορικής και του Καθ. Χρίστου Παναγιώτου του ερευνητικού κέντρου «Κοίος» και τα δυο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αναφορά Δημοσίευσης:
"The Airplace Indoor Positioning Platform for Android Smartphones", C. Laoudias, G. Constantinou, M. Constantinides, S. Nicolaou, D. Zeinalipour-Yazti, C. G. Panayiotou,"Proceedings of the 13th IEEE International Conference on Mobile Data Management" (MDM '12), IEEE Computer Society, Pages: 312--315, ISBN: 978-0-7695-4713-8, Bangalore India, July 23-26, 2012, 2012

Ανακοίνωση Βραβείου: http://mdmconferences.org/mdm2012/

Σύντομη Επίδειξη Λογισμικού: http://goo.gl/QRXky

Περισσότερα για το DMSL: http://dmsl.cs.ucy.ac.cy/

Περισσότερα για το KIOS: http://www.kios.ucy.ac.cy/