cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Πρωτιές για τους φοιτητές του Τμήματος Πλήροφορικής στο διαγωνισμό ACM ICPC Cyprus 2019

icpc2019 1st placeΜε επιτυχία διεξήχθη ο διαγωνισμός ICPC Cyprus 2019 του Οργανισμού ACM (Association for Computing Machinery) που διοργάνωσαν ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής με τοπικό διοργανωτή το UCLan Cyprus, σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο UCLan Cyprus το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019.

icpc2019 receptionΟ ACM ICPC (International Collegiate Programming Contest) είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός προγραμματισμού, στον οποίο λαμβάνουν μέρος ομάδες από όλα τα Πανεπιστήμια της Κύπρου οι οποίες διαγωνίζονται σε προγραμματιστικά προβλήματα σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού (Java, C++, Python).

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στην Κύπρο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη του Οργανισμού ACM. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Ψηφιακός Πρωταθλητής, η εταιρία XM, η εταιρία GCC και το κέντρο Inspire.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 8 ομάδες φοιτητών.

icpc2019 2nd placeΝικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα που αποτελείται από τους Ραφαήλ Λοΐζου, Αδάμο Ττοφαρή και Ανδρόνικο Χαραλάμπους με μέντορα τον Αναπληρωτή Καθηγητή Χρύση Γεωργίου (εικόνα πάνω αριστερά). Δεύτερη αναδείχθηκε η ομάδα που αποτελείται από τους Χριστόδουλο Κωνσταντινίδη, Κωνσταντίνο Δημητρίου και Χρύση Ευτυχίου, με μέντορα τον ειδικό επιστήμονα Δημήτρη Κουζαπά (εικόνα κάτω δεξιά). Οι δύο ομάδες αποτελούνται από προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες που θα λάβουν χώρα στο Βουκουρέστι, και αν έχουν καλή απόδοση και στους διεθνείς αγώνες προγραμματισμού.

icpc2019 aithousa