cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

2η Ημερίδα Πληροφορικής για Μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση της 1ης Ημερίδα Πληροφορικής για Μαθητές/Μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο των τακτικών δραστηριοτήτων του για την ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας σχετικά με τις εξελίξεις που προσφέρει η Επιστήμη της Πληροφορικής, διοργάνωσε τη 2η Ημερίδα Πληροφορικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 19 Μαρτίου, στην Πανεπιστημιούπολη και την παρακολούθησαν 71 μαθητές και μαθήτριες από 27 Λύκεια (δημόσια και ιδιωτικά) και Τεχνικές Σχολές και 6 συνοδοί καθηγητές. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Ίδρυμα “European Computer Driving License – ECDL” και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Την εκδήλωση υποστήριζε επίσης ο Οργανισμός “Association for Computing Machinery” – Τοπικό Παράρτημα Κύπρου.

IMG_3895IMG_3949

Πλάνα παρευρισκομένων στην Ημερίδα Πληροφορικής

Βασικός σκοπός της ημερίδας ήταν να προσφέρει στους μαθητές, δηλαδή το μελλοντικό ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό της Κύπρου, μια περιήγηση στο θαυμαστό κόσμο της επιστήμης της πληροφορικής καθώς και να τους πληροφορήσει για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η επιστήμη αυτή.

IMG_3887IMG_3878
IMG_3905IMG_3912

Στην ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό οι: Καθ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης (Πρύτανης Πανεπιστήμιου Κύπρου και Καθηγητής Τμήματος Φυσικής),  Καθ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης (Αντιπρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής), Δρ. Μάριος Μιλτιάδου (Επιθεωρητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού) και Κος Κώστας Αγρότης (Πρόεδρος Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής)

IMG_3923IMG_3965
IMG_3982IMG_4039
IMG_4049IMG_4098

Πλάνα από τις διαλέξεις

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκαν οι εξής διαλέξεις από καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής:

  • «Δίκτυα Αισθητήρων και Εφαρμογές» από το Λέκτορα Βάσο Βασιλείου
  • «Επεξεργαστές Πολυπύρηνων: Χθες, Σήμερα και Αύριο» από τον Επίκουρο Καθηγητή  Pedro Trancoso
  • «Διαχείριση Δεδομένων σε Δίκτυα Έξυπνων Κινητών Συσκευών» από τον Λέκτορα Δημήτρη Ζεϊναλιπούρ
  • «Γραφικά Υπολογιστών και Εικονική Πραγματικότητα» από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Χρυσάνθου

Επίσης ο κος Μιχάλης Τορτούρης, Επιθεωρητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανάλυσε τις προοπτικές και το ρόλο του Καθηγητή Πληροφορικής, ενώ ο κος Νεόφυτος Ξενοφώντος του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής μίλησε για τις επαγγελματικές προοπτικές σε θέματα Πληροφορικής με γνώμονα την Κυπριακή και Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

IMG_4207IMG_4136
IMG_4191IMG_4141

Πλάνα από τις εργαστηριακές επιδείξεις και των αναρτημένων ανακοινώσεων

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών και αναρτημένων ανακοινώσεων από φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, που έχουν αναπτύξει στα πλαίσια είτε κάποιου μαθήματος είτε κάποιου ερευνητικού έργου, στα ερευνητικά εργαστήρια και στις αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος. Απονεμηθήκαν διπλώματα παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας πατώντας εδώ.

 

Δείτε πιο κάτω περισσότερα στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

{vsig}events/imeridapaideias/2011{/vsig}

ucy-logo

ypourgeio-paideias-logoccs-logoecdl-logoacm-logo