cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

2η Θέση στον 1o Μαραθώνιο Ανάπτυξης Λύσεων Κυβερνοασφάλειας και Εφαρμογών Ασφαλείας από φοιτητές και ερευνητές του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κύπρου

1os diagonismos kyvernoasfaleias 1H ομάδα NETRL-RISE αποτελούμενη από φοιτητές και ερευνητές από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και από το Ερευνητικό Κέντρο RISE έλαβε μέρος στον 1o Μαραθώνιο Ανάπτυξης Λύσεων Κυβερνοασφάλειας και Εφαρμογών Ασφαλείας και έλαβε τη δεύτερη θέση.

Η ομάδα δημιούργησε το NATIONAL GUARD SECURE CHAT APP – NGSC, το Κυπριακό secure instant messaging app -περιβάλλον ανταλλαγής μηνυμάτων- για την Εθνική Φρουρά. Η λύση αφορά μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα η οποία αφαιρεί την οποιαδήποτε αβεβαιότητα ασφάλειας, χρησιμοποιώντας τοπικούς servers, αποφεύγοντας υπηρεσίες από τρίτους, και κρυπτογραφώντας την επικοινωνία με αλγόριθμους της επιλογής του οργανισμού.

Καινοτόμα στοιχεία της εφαρμογής είναι η φιλοσοφία της αποστολής μηνυμάτων σε χρήστες που βρίσκονται σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και η ευκολία να δημιουργούνται ομάδες, με βάση την ιεραρχία/οργανόγραμμα της υπηρεσίας που το χρησιμοποιεί.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις υπηρεσίες ασφάλειας, πέραν της Εθνικής Φρουράς, όπως την Αστυνομία, Πυροσβεστική, και Πολιτική Άμυνα.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι Πάρης Κωνσταντινίδης, Ανδρόνικος Χαραλάμπους, Ανδρέας Χαραλάμπους, Ιάκωβος Ιωάννου, και Δρ. Χριστιάνα Ιωάννου, υπο την καθοδήγηση και επίβλεψη του Δρ. Βάσου Βασιλείου, Αν. Καθηγητή τουΤμήματος Πληροφορικής και Research Group Leader στο RISE.

1os diagonismos kyvernoasfaleias 2

1os diagonismos kyvernoasfaleias 3